Varastossa

Suomi Junioritutkija

Viljami Ovaskainen

38,00 
ISBN

9789523736481

Kirjailija

Viljami Ovaskainen

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Flexo-kansi

Julkaisukuukausi

elokuu 2023

Sivumäärä

400

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Suomi – Junioritutkija -kirja on runsas tietopaketti Suomesta. 7-12-vuotiaille suunnattuun kirjaan on poimittu mielenkiintoisimmat kohdat Suomen historiasta, kiehtovimmat aiheet maantiedosta ja luonnosta, kiinnostavimmat kohteet kulttuurin alalta ja urheilun merkittävimmät saavutukset.

Kirjan sivuilla sukelletaan Suomen nähtävyyksien pariin. Siinä esitellään maamme vanhimmat kaupungit, komeimmat kirkot ja pisimmät sillat. Junioritutkijassa kerrataan Suomen historian merkittävimmät tapahtumat ja esitellään historian merkkihenkilöitä. Kirjassa vieraillaan muun muassa Olavinlinnassa sekä käydään Kivikautisessa kylässä Saarijärvellä. Historian henkilöistä ja ilmiöistä kerrotaan esimerkiksi Sibeliuksesta sekä noitavainoista ja Turun linnassa käydyistä valtataisteluista.

Kirjassa kävellään Vanhan Rauman kapeilla kaduilla ja kurkistetaan Finlaysonin alueeseen Tampereella. Välillä hypätään nykyaikaan ja käydään mm. Parikkalan patsaspuistossa. Menneisyyden kulttuuriaarteisiin perehdytään muun muassa Ateneumin taidemuseossa ja Tampereen tuomiokirkossa.

Kirjassa tutustutaan eniten olympiamitaleja saaneisiin suomalaisiin urheilijoihin, eniten Suomen mestaruuksia voittaneisiin jääkiekko- ja jalkapallojoukkueisiin sekä kansainvälisesti menestyneimpiin autourheilijoihin.

Lisäksi perehdytään kotimaisiin erikoisuuksiin kuten Eukonkantokisoihin ja Suopotkupallon MMkisoihin. Suomi – Junioritutkija kannustaa liikkumaan Suomen luonnossa: esitellään luontokohteita ja kerrotaan vinkkejä vaellukseen ja lyhyempiin luontoretkiin koko perheelle.

Kirjasta löytyvät Suomen mielenkiintoisimmat nisäkkäät ja linnut ja siinä opastetaan missä niitä voi tavata. Myös eläinmaailmamme ennätyksiin paneudutaan: kerrotaan mm., mikä on suurin ja pienin nisäkäs, millä linnulla on pisin muuttomatka ja mikä lintu lentää kovinta vauhtia. Lisäksi tutustutaan eläintarhoihin ja kerrotaan esimerkiksi, mistä löytyy Suomen ainoa jääkarhu!

Lähde tutkimusretkelle Suomeen!