Varastossa

Suomi - Neuvostoliitto: Daavid vs Goljat

Seppo Porvali

38,00 
ISBN

9789523216273

Kirjailija

Seppo Porvali

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen, sidottu tai koteloitu

Julkaisukuukausi

lokakuu 2018

Sivumäärä

328

Paino 1030 g
Mitat 247 × 178 × 24 mm

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Daavid vs Goljat kertoo pienen Suomen taistelusta suurta ja mahtavaa Neuvostoliittoa vastaan, niin talvi- kuin jatkosodassa.

Kirja on mahtava yhteenveto Suomen käymistä sodista 1939-1944. Se kuuluu jokaiseen suomalaiseen itsenäiseen kotiin.

Suomen käymä talvisota Neuvostoliittoa vastaan oli kamppailu, jota koko maailma seurasi henkeään pidätellen. Käytännöllisesti katsoen maamme taisteli lähes paljain käsin ilman sanottavaa ulkopuolista apua. Silti pärjättiin. Vihollisen hyökkäysvaunuja tuhottiin suuria määriä pelkillä polttopulloilla tai työntämällä puurunkoja telaketjujen väliin. Kokonaisia vihollisdivisioonia tuhottiin, ja sotasaaliilla täydennettiin melkoisesti omia, kovin vähäisiksi käyneitä varastoja. Yksi mies ampui suojeluskuntakiväärillään lähes pataljoonan verran puna-armeijan sotilaita.

Kirjassa esitellään tunnettuja taistelupaikkoja, talvisodan sankareita, voimasuhteet ennen sotaa ja sen jälkeen, samoin aseistus, myös tappiot niin Neuvostoliiton kuin Suomen puolella. Teoksessa käsitellään myös ns. välirauha. Molotov kiristeli hampaitaan, hän olisi halunnut uuden sodan Suomea vastaan, mutta Hitler ei antanut suostumusta, koska suunnitteli jo itse hyökkäystä Neuvostoliittoon. Jatkosodassa otettiin takaisin talvisodassa menetetyt alueet. Samoin kuin talvisodan osiossa myös jatkosodassa esitellään kuuluisia taistelupaikkoja, tunnettuja sotilaita rivimiehistä kenraaleihin, esitellään voimasuhteet, jotka nyt olivat toista kuin talvisodassa, samoin aseistus kummallakin puolella ja aseveljeys saksalaisten kanssa.