Varasto loppu

Tape - Tapani Valkonen omin sanoin

Sami Lotila

16,90 
ISBN

9789523732377

Kirjailija

Sami Lotila

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Äänikirja

Julkaisukuukausi

huhtikuu 2021

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Kuuntele äänikirja: https://www.bookbeat.fi/kirja/tape-tapani-valkonen-omin-sanoin-492297

Kehonrakentaja, kuntovalmentaja, yrittäjä Tapani ”Tape” Valkonen on tuttu mies iltapäivälehtien lööpeistä ja juorulehtien sivuilta. Jos Suomessa nimettäisiin valtakunnan lööppikuningas, niin Tape nousisi vähintään perintöprinssiksi.

Tapesta puhutaan, hänestä liikkuu mitä uskomattomampia huhuja, ja häntä myös pelätään. Milloin hämmästellään Tapen yltäkylläiseltä näyttävää elämäntyyliä, milloin hänen avioliittoaan Tiina Jylhään, milloin hänen avointa dopingaineiden käyttöään, tai hänen suhteitaan moottoripyöräjengiläisiin. Tape on 120 kiloa teräksistä lihasta ja kova poika suustaan, joten hänet huomataan. Tape tuntuu olevan siellä, missä tapahtuu, niin hyvässä kuin joskus pahassakin.

Mies Tape Valkosen karskin ulkokuoren takana on sen sijaan tuntemattomampi tapaus. Harva tietää mitään hänen monipuolisesta urheilutaustastaan, hänen työstään suomalaisen kehonrakennuksen ja fitnessurheilun hyväksi, tai hänen perhekeskeisyydestään ja rakkaudestaan lapsia kohtaan. Kuka uskoisi, että Tape Valkonen on myös herkkä runoilija?

Tape ei kiellä kommelluksiaan ja rikoksiaankaan, mutta valottaa nyt ensimmäistä kertaa niiden taustoja. Tape on siitä harvinainen huippu-urheilija, että hän myöntää avoimesti käyttäneensä dopingia aina ennen kilpailuja. Hän sanoo, että ilman sitä huippu-urheilussa ei pärjää, oli laji melkein mikä hyvänsä. Tape ei suosittele doping-aineita, mutta korostaa, että on tehtävä ero niiden ja huumeiden välillä. Doping on huippu-urheilussa yleisempää kuin kukaan on uskaltanut tunnustaa.

Tässä elämäkerrassa Tapani Valkonen kertoo avoimesti kaiken elämästään ja kalliista autoistaan ja 1200-neliömetriseksi väitetystä talostaan Tallinnassa ja dopingkäräjistään ja onnettomuuksistaan ja lapsuudestaan ja kovista oppitunneistaan ja elämästään ylipäätään. Tämä kirja ei ole Valkosen valkopesu, vaan johdattaa lukijansa varjoisillekin poluille, joita Tape on tallustanut. Aina lopulta on aurinko kuitenkin paistanut ja elämä voittanut. Annetaan ison miehen puhua, omin sanoin ja sensuroimatta.

Kirjan kirjoittaja toimittaja Sami Lotila, FM, asuu Tallinnassa ja Helsingissä ja kirjoittaa työkseen lehtiin Suomessa ja Virossa. Aiemmin hän on toiminut Hymy-lehden päätoimittajana ja juontanut keskusteluohjelmaa Viron TV:ssä. Lotila on kirjoittanut yli kymmenen kirjaa suomeksi ja viroksi.

SAATAVILLA MYÖS PAINETTUNA!