Varastossa

Tunnetarhurin päiväkirja - Kasvata sydämesi vapaaksi

Satu Kontinen

28,00 
ISBN

9789523219960

Kirjailija

Satu Kontinen

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen

Julkaisukuukausi

joulukuu 2019

Sivumäärä

160

Paino 630 g
Mitat 227 × 170 × 22 mm

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Maailmassa tapahtuu paljon sellaista, mikä saa aikaiseksi tunteenpurkauksia. Ilo, kiitollisuus, viha ja suru vuorottelevat päivittäin mielessämme, mutta usein hautaamme nämä tärkeät ja tarpeelliset tunteemme jonnekin syvälle sen sijaan, että pyrkisimme käsittelemään ne heti ja vapauttamaan sydämemme uusille tunteille. Sydän täyttyy nopeasti kaikesta haudatusta, ja lopputuloksen huomaa kaikkialla ympärillämme: aikuiset ovat väsyneitä ja ärtyisiä, lapset hukkuvat kiukkuun ja itku kutittelee kaikkien kurkkuja.

TUNNETARHURIN PÄIVÄKIRJA on uudenlainen täyttökirja, jossa yhdistetään omien tunteiden käsittely zenmäiseen ‘olemattoman’ puutarhan kasvattamiseen – ensin kirjataan muistiin mielessä pyörivä tunne kirjan opastetuille tekstisivuille, ja sen jälkeen ajatukset puhdistetaan puutarhassa.

Kirja on jaettu neljään osaan, neljään puutarhaan: ilon ja onnen, kiitollisuuden, surun sekä vihan puutarhaan. Jokaista puutarhaa kasvatetaan piirtämällä ja värittämällä. Se, millaiseksi puutarha muodostuu, selviää sitä mukaa, kun kirjaa täyttää – jokainen kirjattu merkintä antaa aiheen uudelle kasville, jonka saa kirjoitushetken päätteeksi ‘istuttaa’ puutarhaan. Sydän kevenee, ajatukset
vapautuvat, ja kirjan parissa vietetyn hetken jälkeen puutarhakin on saanut lisää kukkia ja värejä.

TUNNETARHURIN PÄIVÄKIRJA sopii oivallisesti kaikenikäisille tunnetarhureille. Lapselle ja nuorelle se voi olla juuri oikea keino purkaa tunteitaan, jos puhuminen tuntuu hankalalta – tai sitten vain puutarhan piirtämisestä alkunsa saanut tapa tutustua omiin tunteisiinsa. Aikuinen voi ottaa kirjasta enemmän irti ja täyttää sitä järjestelmällisesti tunteitaan merkintöjensä perusteella
analysoiden. Kirja antaa välineet tähänkin. Kokonsa puolesta kirja sopii niin käsilaukkuun, työsalkkuun kuin koulureppuunkin, eikä kukaan arvaa, mitä oikeasti kirjoitat kauniisti kukkakuvioitujen kansien sisään. Jotta salaisuutesi säilyy, voit jättää kirjan suojapaperin kotiin, sillä kirjan nimi on painettu vain siihen.

Satu Kontinen (s. 1976) on graafinen suunnittelija ja kuvittaja. Idean TUNNETARHURIN PÄIVÄKIRJAAN hän sai eräänä pimeänä hetkenä, jolloin näki kovin punaista ja mietti, miten saisi kanavoitua senkin joksikin kauniiksi – vaikkapa kukiksi, joita hän rakastaa.