Tulossa

Työmies Matti Putkonen - Vallattomasti vallan kahvassa

Hellevi Pouta, Matti Putkonen

36,00 
ISBN

9789523734364

Kirjailija

Hellevi Pouta, Matti Putkonen

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen

Julkaisukuukausi

syyskuu 2022

Sivumäärä

300

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Matti Putkosta on sanottu maamme kovimmaksi lobbariksi eli taustavaikuttajaksi. Hän on tullut toimeen niin vuorineuvosten, ministereiden kuin duunareidenkin kanssa ja ollut mukana lukuisissa kuumissa ja kiperissä tilanteissa, kun valtakunnassa on pitänyt tehdä merkittäviä ratkaisuja. Olemukseltaan hän on rento kansanmies, mutta otteissaan peloton ja tinkimätön ja niinpä hän on ajoittain herättänyt vastustajissaan jopa kauhua ja raivoa.

Kirjassa Vallattomasti vallan kahvassa Matti Putkonen kertoo tarinansa tehtaan varjosta ay-liikkeen voimahahmoksi ja poliittisen elämämme merkittäväksi taustavaikuttajaksi. Pääministeripeliä, rooli Metallityöväen Liiton viestintäpäällikkönä, dramaattinen ero Sdp:stä yli 40 vuoden tiiviin yhteiselon jälkeen, kuohuvat vuodet Perussuomalaisissa…

Hänen elämänsä on ollut täynnä kohtaamisia ja projekteja vallanpitäjien kanssa, ja siihen on sisältynyt myös mielenkiintoisia ja yllättäviä ystävyyssuhteita. Etulinjan takana tapahtumat ovat värikkäämpiä kuin virallisissa uutisissa.