Varastossa

Urho Kekkosen Elämä

Robert Brantberg

38,00 
ISBN

9789523730519

Kirjailija

Robert Brantberg

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen

Julkaisukuukausi

elokuu 2020

Sivumäärä

400

Paino 880 g
Mitat 247 × 179 × 23 mm

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Pielaveden Lepikon torpasta Kajaanin kautta Tamminiemeen päätynyt Urho Kaleva Kekkonen oli muutakin kuin lahjakas yleisurheilija, kirjoittaja ja ainutlaatuisen poliittisen uran tehnyt valtiomies. Hän oli sosiaalinen ja määrätietoinen työmyyrä, joka viihtyi sekä jätkien että maailman huippujohtajien seurassa.

Lakitieteen tohtori Urho Kekkonen toimi yli 25 vuotta Suomen tasavallan presidenttinä, pidempään kuin kukaan muu. Sitä ennen hän oli ollut oikeus- ja sisämi-nisteri, eduskunnan puhemies sekä viiden hallituksen pääministeri.Vuoden 1918 sisällissodassa lukiolainen Urho Kekkonen taisteli valkoisten puolella.

Sodan jälkeen hän oli aktiivinen suomalaisuusmies ja osallistui Akateemisen Karjala-seuran toimintaan. Nuorena lakimiehenä Kekkonen työskenteli muun muassa Etsivässä keskuspoliisissa, jossa hän tapasi tulevan puolisonsa Sylvi Uinon. Pariskunnalle syntyi kaksospojat Taneli ja Matti vuonna 1928. Maalaisliitoon Kekkonen liittyi Saksan opintomatkansa jälkeen vuonna 1933.Vanhan sananlaskun mukaan yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

Tämä teos on runsaasti kuvitettu tarina Urho Kekkosen elämästä vuodesta 1900 vuoteen 1986. Joukossa on myös harvinaisia valokuvia Urho Kekkosen arkiston kellareista. Valokuvat kertovat poliittisten tapahtumien lisäksi Kekkosen yksityiselämästä ja perheestä, harrastuksista, metsästyksestä, kalastuksesta sekä hiihto- ja patikkaretkistä. Kuviin ovat päässeet myös Kekkosen ystävät ja kiistakumppanit sekä koti- ja ulkomaiden politiikan ja talouselämän vaikuttajat.