Varastossa

Vaietut arktiset sodat

Lars Gyllenhaal, Mika Kulju

38,00 
ISBN

9789523736382

Kirjailija

Lars Gyllenhaal, Mika Kulju

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen

Julkaisukuukausi

lokakuu 2023

Sivumäärä

170

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Vaietut arktiset sodat kertoo saman nimisen tv-sarjan tapahtumien taustat kahden arvostetun historiantutkijan, Mika Kuljun ja Lars Gyllenhaalin kertomana.

Toinen maailmansota oli ihmishistorian julmin ja väkivaltaisin sota. On arvioitu, että 70 miljoonaa ihmistä menetti henkensä. Vähiten tunnetut taistelut käytiin arktisella alueella, jään, lumen ja henkeä uhkaavan kylmyyden keskellä. Näiden tapahtumien tutkiminen on edelleen kesken.

Arktisen sotanäyttämön kohtalon hetket koettiin muun muassa Raatteen tiellä, Narvikissa, Sallassa, agenttien salaisessa sodassa Norjan ja Ruotsin tuntureilla, Lapin sodan katkerissa taisteluissa sekä sodan lopulla lähes täysin poltetussa Finnmarkissa. Teos kertoo nämä dramaattiset historian käännekohdat uudessa valossa, kun arktinen alue esitetään yhtenä kokonaisuutena, jonka tarinat muodostavat jatkuvan tapahtumaketjun. Näin sotahistorian syyt ja seuraukset saavat uuden merkityksen.

Vaietut arktiset sodat kertoo saman nimisen tv-sarjan tapahtumien taustat kahden arvostetun historiantutkijan, Mika Kuljun ja Lars Gyllenhaalin kertomana. Suosittu NTRNZ median tuottama tv-sarja on myyty yli kymmeneen maahan ja se on ensimmäinen The Walt Disney Companyn National Geographic -kanavalleen ostama suomalainen dokumenttisarja. Kesällä 2022 sarja voitti Hampurissa arvostetun Intermedia-Globe Gold -palkinnon parhaana historiadokumenttina.

Mika Kulju (s. 1969) on kirjoittanut pitkällä urallaan noin 30 tietokirjaa, joita on käännetty useille eri kielille. Kirjailijan uran ohella Kulju on työskennellyt pitkään journalistina sanomalehtien, television ja radion parissa sekä yritysviestinnän ammattilaisena.