Varastossa

Välimeren klassikot - Parhaat tarinat ja ohjeet kotikeittiöön

Mika Remes, Tommi Anttonen

38,00 
ISBN

9789523734500

Kirjailija

Mika Remes, Tommi Anttonen

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen

Julkaisukuukausi

elokuu 2022

Sivumäärä

300

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Välimeri, aurinko, jumalaiset ruoat. Siinä kolme kovaa syytä, miksi Italia, Espanja, Ranska ja Kreikka ovat suomalaisten suosikkilomakohteita vuodesta toiseen. Välimerellä yksinkertaisesti syö hyvin, sen olen itsekin monilla reissuillani kokenut.

Rakastan välimerellisiä klassikkoruokia ja klassikkoravintoloita. Oli kyseessä bistro, bodega, trattoria tai taverna, ruoka ja tunnelma toimivat. Harvoin laskukaan järkyttää, korkeintaan positiivisesti. Rakastan myös tarinoita, joita niihin liittyy. Tapas tai risotto maistuu aina vain paremmalta, kun tietää sen historian. Kullankallis Alban tryffeli on joskus ollut hätäruokaa sodasta selvinneille. Välimeren keittiöt ovat täynnä meheviä tarinoita. Ne löytyvät tästä kirjasta.

Miten Välimeren klassikkoruoat toimivat kotikeittiössä. Hyvin! Ne eivät ole rakettitiedettä ja kuka tahansa onnistuu loihtimaan souvlakivartaita, lasagnea, kylmää gazpachokeittoa. Klassikoissa on varaa valita. Johtolankana pidän sitä, että kokkaamisen tarvikkeet löytyvät kotimarketista. Puran kirjan ohjeissa, mikä ruokien kokkaamisessa on helppoa, mikä haasteellista. Kaikkienhan ei tarvitse tehdä samoja mokia.

Kauha siis käteen ja kokkaamaan. Sitten pakkaamaan ja Välimerelle!