Varastossa

Värikästä vegeä

Ninarose Maoz, Robert Seger

38,00 
ISBN

9789523215511

Kirjailija

Ninarose Maoz, Robert Seger

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen, sidottu tai koteloitu

Julkaisukuukausi

helmikuu 2019

Sivumäärä

256

Paino 1700 g
Mitat 258 × 212 × 41 mm

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Tervetuloa innovatiivisen vegekokkailun pariin, jossa pöytään katetaan ravitsemuksellisesti tasapainoista, maukasta ja jopa hieman ronskiakin ruokaa, jossa innovatiivisuudella on sijaa.

Anna meidän johdattaa sinut Libanonista, Italian ja Venezuelan kautta huikeisiin autiomaamaisemiin, beduiinileiriin, vuohifarmille, Välimeren rannalla sykkivään Tel Aviviin sekä Jerusalemin vanhan kaupungin kaduille, jossa tuoksuvat maustekauppojen värikkäät maustekakut ja granaattiomenan mehu pirskahtelee mehumyyjän puristimessa. Selkeillä ohjeilla valmistat suussa sulavat pikku mezet tai kokonaisen herkkupäivällisen jälkiruokineen. Lähi-Idän keittiössä kasvikset näyttelevät pääosaa, mutta silti liha tulee viimeistään pääruoassa.

Kasvissyönti on suosittua Israelissa ja myös vegaanin on helppo tulla toimeen keittiössä. Vaikka suurin osa ohjeista on kasvisruokia, joihinkin resepteihin annamme vaihtoehtoisen lihaversion. Israelilainen ruoka! Se on vastauksemme, kun meiltä kysytään, että mistä löytyy se ihan paras ruoka. Israelista tietenkin. Totta puhuen – israelilaista keittiötä ei ole oikeastaan olemassakaan. Siksi se onkin niin hyvää! Jokainen on tuonut mukanaan ne omat bravuurinsa, ehkä jo sukupolvien ajan suvussa kulkeneen reseptin. Ja kun reseptejä matkan varrella vielä maistellaan, parannellaan ja muunnellaan, on lopputuloksena rikas ja värikäs makujen ilotulitus. Joka kerran, kun palaan Israeliin, ovat vastassa ne lapsuuteni maut ja tuoksut, mutta aina uudella lailla tarjottuna. – Ninarose Maoz

Ninarose Maoz, matka- ja ruokatoimittaja, tietokirjailija, heprean opettaja ja vapaa-ajalla intohimoinen ruokaharrastaja, on asunut Israelissa 13 vuotta. Vähintään kerran vuodessa hän palaa Israeliin, kiertää ruokatoreja ja ravintoloita, syö ystävien patojen ääressä ja palaa kotiin matkalaukut pullollaan herkullisia raaka-aineita ja ideoita uusiin resepteihin. Robert Seger, valokuvaaja, on erikoistunut ruoan kuvaamiseen ja harrastaa ruoanlaittoa. Hän on kuvannut muun muassa kirjat kaalista ja libanonilaisesta ruoasta. Hän inspiroituu hyvistä raaka-aineista, kujista ja toreista. Keskiössä ovat ihmiset: vaikkapa leveästi hymyilevä maustekauppias tai porkkanamehun myyjä.