-74%

Varastossa

Vihreä pöytä

10,00  38,00 
ISBN

9789522205377

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen, sidottu tai koteloitu

Julkaisukuukausi

toukokuu 2013

Sivumäärä

200

Paino 780 g
Mitat 216 × 262 × 17 mm

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Kirjan täydeltä oivaltavia ruokia kasviksista. Vihreän Pöydän ohjeilla luot kasviksista kokonaisen aterian tai täydennät lautastasi raikkailla lisäkkeillä. Joka kokille sopivat kasvisruokaohjeet loihti Sasu Laukkonen. Hän onnistuu tyrmäämään herkkusuun kohottamalla yhden tai kaksi raaka-ainetta kerrallaan yksinkertaisin menetelmin uusiin korkeuksiin. Ota kokin keinot haltuun kotikeittiössä! Tässä kirjassa kaikki lähtee raaka-aineista. Aloitamme juureksista ja mukuloista, etenemme palko- ja virnakasvien kautta lehtikasviksiin ja muihin maanpäällisiin kasviksiin. Reseptit on luokiteltu kolmeen vaikeusasteeseen niiden vaatiman ajan ja teknisen taidon perusteella. Pääpaino on helpoissa resepteissä. Sesongin tunnistat värikoodista – kasvissyöjän juhlat alkavat alkukesästä ja jatkuvat pitkälle syksyyn! Käsissäsi on kirja, joka syntyi, kun kolme iloista sekasyöjää hurmaantui kasviksista. Keittiömestari Sasu Laukkosen intohimo ruoanlaittoon alkaa raaka-aineista. Hän etsii puhtaita kasviksia, joista syntyy täydellisiä makuja. Parhaimmillaan raaka- aine on niin hyvää, että sille ei tarvitse tehdä mitään. Mitä puhtaampi raaka-aine, sitä herkullisempi lopputulos. Idean isä on Christer Lindgren, monessa liemessä keitetty ruokakirjoittamisen grand old man. Myös ruokatoimittaja Mariaana Nelimarkalle hyvä raaka-aine on paras lähtökohta. Palsternakka, kesäkurpitsa, varhaiskaali, syötävän punainen tomaatti – sesongin mukaan, totta kai. Vähemmän on enemmän. Kun biodynaaminen kaupunkilaisten oma pelto tuottaa hyvän sadon, sataa se suoraan osakkaan laariin ja perheen ruokapöytään.